***** 2012. április *****

Április a márciusban megszokotthoz hasonló hűvös és száraz idővel kezdődött. Később a hónap első napjaiban (4., 5. körül) felmelegedés kezdődött. A gyümölcsfák egyre gyorsabban bontották ki virágaikat.

Április 6-án melegfront és esőfelhők érkeztek Magyarországra, Pécel környékére is. Néhol zivatar is kialakult.

Április 7-e esős nap volt, Péceltől 20 km-re délre is kialakult egy gyenge zivatar, azonban a dörgések nagyon halkak voltak, a villámlást még nem lehetett látni. Április 8-án drasztikus lehűlést okozott egy hidegfront, amely után 10-e körül (húsvét után egy nappal) talajmenti fagyok is kialakultak. Az olyan korán virágzó fák gyümölcseinek a fele, mint pl. a barack, sok helyen lefagyott ezen a napon.

Húsvét hetének végén újabb melegfront és esők érkeztek az országba. Lassú melegedés kezdődött. 20-a után a hőmérséklet ismét a hónapnak megfelelő, 20 °C körüli értékeket mutatott.

24-én egy hidegfront érte el az országot. Több helyen okozott záport, zivatart. Pécelen nem alakult ki villámlással és mennydörgéssel járó vihar, csak gyenge zápor.

A hónap végén (29. körül) oly mértékben melegedett fel az idő, hogy a hőmérséklet néhol a 30 °C-ot is meghaladta. Utána azonban hidegfront érkezett és a hónap utolsó napjára visszatért a normális hőmérsékletű idő.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: