Időjárás-előrejelzés: szeles, hideg, télies idő várható. Influenzaveszély!

Ma 2012. október 24. van. Ma a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 °C és 19 °C között alakul, este 7-10 °C lesz. Csapadék és szél nem várható.

2012. október 25-én, Holnap reggel 3 °C és 8 °C közé hűl, délután 6 °C és 11 °C közé melegszik a levegő. Felvidéken szemerkélő esők, a hegyekben kisebb hózáporok lehetnek. A délnyugati szél megélénkül.

2012. október 26-án, Holnapután hajnalban 6 °C és 11 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 12 °C és 17 °C közé melegszik fel a levegő. Délutántól egyre többfelé borul be az ég és alakul ki eső, zápor. Este többfelé várható eső, zápor, a hegyekben hózápor is lehet! Erdélyben ezen a napon még nem várható csapadék. Az északi szél elsősorban az északnyugati országrészben megélénkül.

2012. október 27., szombat reggel 2 °C és 7 °C közé hűl, délután 3 °C és 8 °C közé melegszik a levegő. Továbbra is országosan várható eső, zápor, a hegyekben hózápor. Erős, olykor viharos lesz az északias szél!

2012. október 28., vasárnap hajnalban -2 °C és 3 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 2 °C és 7 °C közé melegszik fel a levegő. A trianoni Magyarországon csökken a felhőzet, felhőátvonulások lesznek. Erdélyben a hőmérséklettől és a domborzattól függően eső, zápor, havazás, hózápor alakulhat ki. Erős, olykor viharos lesz az északias szél!

2012. október 29., hétfő hajnalban -3 °C és 2 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 1 °C és 6 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. A keleti országrészben ismét beborul az ég és alakul ki újabb eső, zápor, a magasabb területeken havazás, hózápor. A nyugati orszárészben helyenként köd képződhet! Az eleinte élénk északkeleties szél délutánra mérséklődik.

2012. október 30., kedd reggel -1 °C és 4 °C közé hűl, délután 2 °C és 7 °C közé melegszik a levegő. CSapadék ezen a napon már csak elszórtan várható. Többfelé képződhet köd! Ezen a napon nagy az influenzaveszély!

2012. október 31., szerda reggel 0 °C és 5 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 3 °C és 8 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Újabb csapadékzóna érkezik dél felől, az északnyugati országrész kivételével eső, zápor, a magasabban fekvő területeken eleinte havazás, hózápor is lehet.

2012. november 1-jén átmenetileg csökken a felhőzet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 °C és 5 °C között, a maximum hőmérséklet 6 °C és 11 °C között várható.

2012. november 2-án, pénteken a minimum hőmérséklet 1 °C és 6 °C között, a maximum hőmérséklet 7 °C és 12 °C között lesz. Dél felől újabb esők, záporok érkeznek az országba.

2012. november 3-án, szombaton csökken a felhőzet, de Erdélyben még többfelé várható eső, zápor, havazás, hózápor. A minimum hőmérséklet 3 °C és 8 °C között, a maxmimum hőmérséklet 10 °C és 15 °C között lesz. Este többfelé képződhet köd!

Ezek után csapadékszünet lesz, átmenetileg melegszik a levegő is, november 6-a (kedd) körül 12 °C és 17 °C közötti hőmérsékletek is lehetnek, egy gyenge, várhatóan száraz hidegfront vonul át, utána viszont lassú lehűlés várható. A hónap eleje száraz, közepétől aránylag egyre csapadékosabb idő következik.

A november az Amerikai Meteorológiai Szolgálat Globális Előrejelző Központja szerint az átlagosnál kissé enyhébb hőmérsékletű és összességében átlagos csapadékú lesz.

Decemberben átlagosnál kissé kevesebb csapadékkal jellemezhető, hideg idő várható, így megnövekszik a fehér karácsony esélye.

Januárban az átlagosnál kissé melegebb, száraz idő várható, amely hasonlít az elmúlt évek januárjaira.

A februári hónapot illetően nagy a bizonytalanság, de előre láthatólag az átlagosnál kissé enyhébb, és kissé csapadékosabb idő várható.

A jövő tavasz elejének időjárását a modellek jelenlegi számításai az átlagosnál kissé enyhébbnek, a tavasz végét kissé hűvösebbnek mutatják. A csapadék összemennyisége előre láthatólag átlagos lesz.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: