Időjárás előrejelzés 2012. június 21. és 2012. június 27. között: A hőség utolsó napjai után hidegfrontok zivatarokkal + rövid előrejelzés júliusra

Ma 2012. június 20., szerda van. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hőségre adott ki riasztást a magas napi középhőmérséklet miatt. Bizonyos helyeken a hőmérséklet a 37 °C-ot is elérte.

Kép

 

Holnap reggel 17 °C és 22 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 29 °C és 34 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Délelőtt még derült idő várható, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a Dunántúlon, illetve a középső országrészben már kialakulhatnak zivatarok. A nyugati országrészben megélénkül az északi szél. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

Holnapután, péntek hajnalban 17 °C és 22 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 26 °C és 31 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Erdélyben viszont még akár 33 °C is lehet! Napközben egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar! Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A hevesebb zivatarok elsősorban az északi országrészt érintik. Az északi szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik!

2012. június 23., szombat reggel 15 °C és 20 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 23 °C és 28 °C között lesz a maximum hőmérséklet. A felhőátvonulásokból helyenként még lehet rövid eső. Erdélyben alakulnak ki heves záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső. Ott még lehetnek 30 °C, vagy afeletti értékek! A szél mérséklet marad.

2012. június 24., vasárnap hajnalban 11 °C és 16 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 23 °C és 28 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az északi szél kissé megélénkül. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. június 25., hétfő reggel 9 °C és 14 °C közé hűl, délután 25 °C és 30 °C közé melegszik a levegő. Az esőfelhők elvonulnak, túlnyomóan napos, nyugaton kissé felhős idő várható. A nyugati szél élénk lesz! Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. június 26., kedd hajnalban 11 °C és 16 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 20 °C és 25 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Többnyire ezen a napon még napos idő várható, estétől nyugat felől felhősödés kezdődik. Az északi szél élénk, olykor erős lesz.

2012. június 27., szerdán reggel 8 °C és 13 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 16 °C és 21 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Borongós, esős idő lesz, néhol esetleg az ég is megdördülhet. A nyugatias szél kissé megélénkül.

Kép

A csütörtök szintén csapadékosnak ígérkezik.

Jövő hét végén szárazabb idő várható, de hétfőtől újabb esőfelhők érkezhetnek az országba.

A jelenlegi számítások szerint július elején folytatódik az aránylag csapadékos idő, viszont utána július közepétől augusztus elejéig száraz idő köszönt be.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: