Időjárás előrejelzés 2012. március 25. és 2012. március 31. között: Hidegfrontok, szeles napok.

Ma (2012. március 24., szombat) este 7 °C és 12 °C közé hűl a levegő. Nyugaton és Erdélyben kisebb záporok kialakulhatnak.

Holnap (vasárnap) reggel 8 °C és 13 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 16 °C és 21 °C között lesz a maximum hőmérséklet. A szél északira fordul és megerősödik, Magyarország nyugati tájain akár viharossá is fokozódhat!

Holnapután (hétfő) hajnalban 2 °C és 7 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 8 °C és 13 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az északi szél erős lesz!

2012. március 27. reggel 0 °C és 5 °C közé hűl, délután 9 °C és 14 °C közé melegszik a levegő. A nyugatira forduló szél megélénkül!

2012. március 28. hajnalban 3 °C és 8 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 10 °C és 15 °C közé melegszik fel a levegő. Északkelet felől cspadékzóna éri el a Kárpát-medencét. Az ország északkeleti részén és Erdélyben egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A Duna-Tisza közén, és a Dunántúlon már csak elvétve várható csapadék. Az északira forduló szél erős lesz! Erdély völgyes részein és a Felvidéken köd képződhet!

2012. március 29. hajnalban 0 °C és 5 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 12 °C és 17 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Reggel még a nyugati és déli tájakon lehet néhol kisebb eső, másutt kevés lesz a felhő. Délutánra már mindenütt feloszlik a felhőzet és napos idő várható. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között! A szél nyugatira fordul és élénk lesz!

2012. március 30. reggel 3 °C és 8 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 10 °C és 15 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Északkelet felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra, a hegyekben hózáporra. Legkisebb esélye a csapadéknak a Duna-Tisza köze alföldi részén és a Dunántúlon lesz. Erdélyben néhol zivatar is kialakulhat. Az északi szél többfelé viharossá fokozódik !!

2012. március 31. reggel -1 °C és 4 °C közé hűl, délután 12 °C és 17 °C közé melegszik a levegő. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között! A szél nyugatira fordul és megélénkül! Erdélyben néhol köd képződhet.

A jelenlegi számítások szerint a jövő hét utáni héten, kb. április 5-ig szélcsendes, vagy gyenge délies széllel igen hűvös idő várható (+10 °C-os maximum hőmérsékletekkel és gyenge éjszakai fagyokkal) jelentősebb csapadék nélkül. Lassan és fokozatosan melegszik az idő. Kb. április 5. után nyugati felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.

Az amerikai klímakutató központ (Climate Prediction Center,www.cpc.ncep.noaa.gov) előrejelzése szerint április hőmérséklete megfelel majd a sokévi átlagnak.Erdély déli részén átlagosnál hűvösebb időszak jön. Budapest és környéke, illetve az ország délkeleti része és Erdély csapadéka az átlagosnál kevesebb lesz.

Kép

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: