Időjárás-elórejelzés: hidegebb idő

Ma 2012. január 16-a, hétfő van.

Holnap (kedd) reggel -4 °C és -9 °C közé hűl, délután -4 °C és +1 °C közé melegszik a levegő. Az északnyugati szél élénk lesz. Elsősorban a Dunántúlon és Erdélyben lesz havazás.

Szerda reggel általában -3 °C és -8 °C között lesz a minimum hőmérséklet, de Erdélyen ennél hidegebb, -11 °C lesz a jellemző. A legmagasabb hőmérséklet viszont -3 °C és +2 °C között lesz. Eleinte az ország középső részén lehetnek kisebb hózáporok, majd ott csökken a felhőzet, délutántól viszont Erdélyben egyre többfelé lesz újabb havazás, hózápor. Melegfronti hatás kezdődik.

Csütörtök reggel -7 °C és -2 °C közé hűl, napközben -4 °C és +1 °C közé melegszik a levegő. Északnyugat felől egyre többfelé borul be az ég és ered el az eső. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik!

Péntek reggel -3 °C és +2 °C között lesz a minimum, napközben pedig 0 °C és 5 °C között lesz a maximum hőmérséklet. A Duna-Tisza köze és a Tiszántúl kivételével sokfelé lehet újabb eső, vagy havazás. Az előbb említett területeken meg nagy eséllyel képződik köd.

Szombat reggel -5 °C és 0 °C közé hűl, délben -3 °C és +2 °C közé melegszik a levegő. A szél északira fordul és megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A déli országrészben és Erdélyben lesz újabb havazás, hózápor.

Vasárnap reggel -6 °C és -2 °C között lesz a minimum, -5 °C és +1 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Erdélyben és a Délvidéken többfelé lesz újabb havazás, hózápor, másutt csendes, de sok helyen párás, ködös idő lesz. Az északnyugati szél élénk marad.

A jövő héten rendkívül hideg léghullámok érkeznek a Kárpátmedencébe, -15 °C és -20 °C körüli minimum hőmérsékletek és sok csapadék várható! Zord időre készüljünk fel!

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: