****** 2011. szeptember ******

szeptemberi hónapban tovább folytatódott az augusztus második harmadától kezdődő szárazság, azonban a hidegfrontok egyre gyakoribbá váltak. Az első hidegfront szeptember 1-jén érkezett, amikor is meleg nyári hőmérsékletek és helyenként (főleg a keleti országrészben) záporok, zivatarok alakultak ki.

Ezen a napon nagyon rövid ideig tartó zápor alakult ki Pécelen. A következő hidegfront 5-e éjjelén vonult át az országon, amely keleten és a nyugati országrész bizonyos részein okozott záporokat, zivatarokat. 7-én este egy újabb hidegfront érte el az országot. Pécelen ennek hatására 8-án többnyire borult és hűvös idő volt, de ezen a napon sem esett a szárazságot enyhítő mennyiségű csapadék.

Ezek után szeptember 19-e előtt egy hidegfront alakult ki Nyugat-Európában. A fronttól nyugatra annak felhőzetével párhuzamosan észak-dél irányba hideg levegő áramlott igen nagy sebességgel Anglia felől. Az erős áramlás miatt az addig egyenes hidegfront vonalában visszaforgás jött létre, így a frontvonal megtört, a front ‘hullámot vetett’. Ennek következtében az odáig egy ciklonhoz tartozó hidegfront-felhőzet és a beáramló hideg levegő közösen két ciklont – egy déli és egy északi ciklont – hozott létre. A déli ciklonból 19-e utáni éjszaka így ideiglenesen bő eső esett az ország legnagyobb részén, mérsékelve a szárazságot. Pécelre is jutott ebből némi eső, de másnap délutánra a talaj újra kiszáradt.

Az aszály ez után azonban folytatódott, szeptember utolsó napja is meleg, száraz idővel végződött.

A magánéletemben ez a hónap monotonon és kissé unalmasan telt.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: