****** 2011. augusztus ******

Augusztus időjárása a többi nyári és a májusi hónappal ellentétben jóval eseménytelenebb volt. Az esőfelhők elmentek, komolyabb csapadék mindössze egyetlen napon (8-a) fordult elő a hónapban, amikor is egy hidegfront hatására heves záporokat adó felhők vonultak át az országon nyugat-keleti irányban. Komolyabb villámlás-mennydörgés Pécelen nem volt, de a leányfalui strandfürdőről visszafele utazva élénk szivárványt lehetett megfigyelni.

Ez után rendkívül száraz időjárás köszöntött be az ország középső és keleti felére. Gyakorlatilag hetente ismételt saját magát az időjárás: meleg hétköznapok és Kb. péntek-szombati napok környékén csapadékot alig-ha adó hidegfrontok. Augusztus 20-a utáni héten ráadásul egyenesen Afrika felől érkezett egy meleg léghullám, amely 35 °C közeli, vagy azt meghaladó hőmérsékletre hevítette fel országszerte a levegőt és sivatagi porral szennyezte be azt.

A rendkívül poros és száraz levegő által okozott kellemetlenségeken a hidegfrontok által okozott frissítő, ám csapadékmentes szelek alig enyhítettek. Ugyanezek a hidegfrontok azonban a nyugati országrészben érdekes módon a sokévi átlagot meghaladó csapadékot okoztak (http://www.metnet.hu/?m=hirek&id=277) ebben a hónapban. Hőmérséklet szempontjából tehát meleg, csapadék szempontjából pedig rendkívül száraz volt ebben a hónapban az időjárás.

A magánéletemben kisebb-nagyobb rokonlátogatásokon és a forgalmi oktatáson kívül különösebb, izgalmasabb események nem történtek.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: