****** 2011. június ******

Június 1-jén is alakultak ki zivatarok Pécelen.

A viharról hangfelvételek is készültek, amik meghallgathatók itt:

http://www.freesound.org/people/csengeri/sounds/121773/

http://www.freesound.org/people/csengeri/sounds/121774/

Késő este további villámfotókat lehetett készíteni egy Budapest északi részén átvonuló viharból:

Június 6-án újabb két zivatar jött. Egy még a világosban, dél körül, a másik pedig késő este. A késő esti viharról készült felvétel, sajnos arról a viharról is csak gyenge minőségű, hangfelvételt pedig nem tudok mutatni.

Ugyanezen a napon a Kopasz hegy tetejében egy családi házba csapott be a villám, amelynek tetőszerkezete porrá égett.

7-én is vonult át egy gyenge zivatar halk, távoli égdörgéseket okozva. Az idő ez után szárazabbá vált. 14-én jött egy újabb hidegfront, amely kisebb záporokat okozott, bár Budapesten az Örs vezér tere környékére becsapott egy villám. Felvétel arról a villámról nem készült. A 15-i holdfogyatkozást Pécelről zavartalanul meg lehetett figyelni.

Június 18-a után rövid (3-4 napos) lehűlés jött, de 22-én visszatért a meleg. 23-án érkezett egy újabb hidegfront, amely látványos villámokat produkált aznap este.

Utóbbi viharról jó minőségű hangfelvétel készült:

http://www.freesound.org/people/csengeri/sounds/123134/

A hidegfront idején Goda Zoltán fotós egy a villámláshoz kapcsolódó különleges jelenséget is lencsevégre kapott, amely megjelent az RTL-KLUB televízió híradójában is. (http://www.metnet.hu/?m=hirek&id=271) (http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/133033)

Részletes beszámoló itt: https://csengeri.wordpress.com/2011/06/24/heves-zivatar-pecelen-2011-junius-23-24-ejszakajan/

Közel 1 hétig szárazabb időszak köszöntött be, de június 30-án újabb viharok érkeztek. Ekkor csapott le Budapesten az Óbudai Rendőrfőkapitányság épületébe egy “megavillám” (nagyenergiájú pozitív villám).

(http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/133615) A június csapadék szempontjából összességében kicsit száraznak bizonyult.

A magánéletemben ez a hónap a zivataros élményektől eltekintve inkább negatív változást hozott, mivel a két örökbe fogadott kutyánk közül az egyiktől meg kellett válnom: A kutya károkat okozott a kertünkben és a körülöttünk élő környezetben is (pockos kutya volt), így szomorúan vittük vissza az állatmenhelyre, ahonnan még májusban elhoztuk. Remélhetőleg mostanra már talált magának egy megfelelő gazdit. További negatívum, hogy a hónap végén a határozott idejű munkaszerződésem lejárt, így ismét munkanélküli lettem.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: