****** 2011. május ******

májusi hónap időjárása viharok és villamfényképezés szempontból igen izgalmas volt. A hónap elején viszont oly mértékben hűlt vissza az idő, hogy egyik-másik éjszaka fagyott is.

10-e körül újabb enyhülés kezdődött, 10-én pedig zivatarok alakultak ki a középső országrészben.

Ezen a napon készült az év első villámfotója.

A zivataros nap után újabb lehűlés következett, a hűvös időszak május 19-éig tartott. Ez után újabb zivataros időszak jött. Május 21-e és 23-a között Pécelen is alakultak ki újabb zivatarok. 23-án rövid jégesőt is okozott egy napközben kialakult zivatar. Az után újabb zivatar érkezett, amelyről hangfelvétel is készült:

http://www.freesound.org/people/csengeri/sounds/121138/

A hónapban ez után már csak 27-én és 30-án lehetett villámokat megfigyelni. Ezekről a zivatarokról számos felvétel készült, amit ebbe a kis rövid havi összefoglalóban egyszerűen lehetetlen lenne megjeleníteni. Ezek közül a felvételek közül csupán 3 db-ot – a talán legjobban sikerült képeket – szeretnék közzétenni.

További fényképeket szilveszter napján a jelenleg is készülő éves időjárási összefoglalóban (2011 időjárása) fogok mutatni és közzétenni a saját weblapomon, a hozzávezető link egyelőre maradjon meglepetés.

A magánéletemben is jelentős eseményeket tartogatott számomra ez a hónap.

Május 1-jén Budapesten, Rákoskeresztúron (XVII. kerület) átadták az új főteret, aminek ünnepségén megrendezett tűzijátékról videófelvételt is készítettem. Május 11-én lett meg a “B” kategóriás jogosítványomhoz az elméleti (KRESZ) vizsga. Továbbá két kutyát is örökbe fogadtunk.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: