Időjárás-előrejelzés: Vége a forróságnak, de a szárazság még tart

Az előttünk álló napokban a 35 °C-os forróság megszűnik, bár továbbra is lesznek olyan napok, amikor 30 °C közelébe melegszik a levegő hőmérséklete. Komolyabb csapadékra csak a jövő hét végén lehet legközelebb számítani.

Ma (2011. augusztus 27.) este egy hidegfront ér hazánk fölé, amely késő délutántól záporokat, zivatarokat okozhat a Dunántúlon, amelyekből felhőszakadás, vagy légeső is lehet. Késő estétől kis valószínűséggel a középső országrészben (főleg Budapest környékén) és északkeleten is kialakulhat zápor, néhol zivatar. Sajnos a keleti országrészben sehol nem várható komoly csapadék. A legmagasabb hőmérséklet 33 °C körül, késő este az Alföldön és a Délvidéken 20 °C, Erdélyben 15 °C, nyugaton 10 °C lesz. Nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél!

Holnap reggel az Alföldön és a délvidéken 16 °C-ra, másutt 12 °C-ra rövidül a hőmérők higanyszála. Az esőfelhők legjava sajnos feloszlik, a Felvidéken és az Északi-középhegységben lehet néhol csapadék. Nyugaton és a hegyvidékeken 22 °C, másutt 27 °C lesz a legmagasabb hőmérséklet. A szél még élénk lesz a nyugati országrészben.

Hétfő reggel 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. Napközben 25 °C és 30 °C közötti hőmérsékletek lesznek. Legmelegebb a Dél-Alföldön lesz. A Felvidéken és az Északi-középhegységben lehet újabb zápor, zivatar.

Kedd reggel 12 °C és 17 °C közé hűl a levegő. Napközben 25 °C és 30 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az Északi-középhegységben, a Felvidéken és Erdélyben lehet újabb zápor, illetve zivatar.

Szerda reggel is 12 °C és 17 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, de napközben 23 °C és 28 °C közé melegszik a levegő. Erdélyben alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Csütörtök (szeptember 1-je) a szerdaihoz hasonló idő várható.

Péntek reggel 13 °C és 18 °C közé hűl, napközben 26 °C és 31 °C közé melegszik a levegő. Napközben egy csapadékmező éri el az országot. Egyre többfelé alakul majd ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, vagy jégeső is lehet.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: