Időjárás-előrejelzés: Újabb esőfelhők, majd újabb felmelegedés záporokkal

A mai napon 2011. július 22-e van. Holnap reggel 10 °C és 15 °C között (a hegyvidéki tájakon 5°C és 10 °C között) lesz a hőmérséklet. Napközben délnyugat felől egyre többfelé növekszik meg a felhőzet. Északnyugaton eleinte csendes eső várható. Kora délutántól a középső, estétől már a keleti és déli országrészben is kialakul zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső. Késő este a rendszer továbbterjed a Délvidék és Erdély felé, míg Magyarországon a délnyugati és a középső országrészben újabb hullámban is kialakulhatnak a zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 20 °C és 25 °C, északnyugaton 15 °C és 20 °C, a Délvidéken és Erdély egyes tájain 25 °C és 30 °C között lesz. Este általában 13 °C és 18 °C közé hűl a levegő.

Vasárnap reggel 11 °C és 16 °C közé hűl le a levegő. Reggel eleinte még várható dél felől csendes eső, majd délre kitisztul az ég. Felvidéken és Erdélyben azonban újabb további esők, záporok, zivatarok alakulhatnak ki, főleg az utóbbi helyen felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Eleinte a nyugati országrészben, majd később másutt is megerősödik az északnyugati szél. Általában 20 °C és 25 °C között alakul a legmagasabb hőmérséklet, ám a trianoni Magyarország középső és nyugati tájain 15 °C és 20 °C közé süllyed.

Hétfő reggel 10 °C és 15 °C közötti hőmérsékletek közé hűl a levegő. Eső már csak Erdélyben és a keleti országrészben lehet, másutt aránylag napos, vagy közepesen bárányfelhős idő várható. A hőmérséklet csúcsértéke általában 21 °C és 26 °C között, Erdélyben akár 30 °C, vagy afölött lesz. Este általában 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. A szél mérséklődik.

Kedden reggel 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. Délután 23 °C és 28 °C közé melegszik a levegő. Keleten-északkeleten további esőkre lehet számítani, másutt napos idő lesz.

Szerda reggel 12 °C és 17 °C közé hűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 24 °C és 29 °C között lesz. Elsősorban a trianoni Magyarország keleti részén, Erdélyben, Felvidéken és Horvátországban alakulhat ki helyi zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Másutt száraz, napos idő várható.

Csütörtök reggel 13 °C és 18 °C közé hűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 26 °C és 31 °C között lesz. A nyugati országrészben, Erdélyben, Felvidéken, Horvátországban újabb záporok, illetve zivatarok alakulhatnak ki, amiket felhőszakadás, vagy jégeső is kísérhet.

Pénteken 14 °C és 19 °C közé hűl a levegő. Napközben 26 °C és 31 °C közé melegszik a levegő. Zápor, zivatar gyakorlatilag bárhol kialakulhat, amit felhőszakadás, jégeső is kísérhet.

A hónapnak megfelelően meleg idő és a zivatarhajlam előreláthatólag a jövő hét végéig kitart.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: