Időjárás-előrejelzés: Megvolt az első és talán utolsó hidegfrontmentes hétvége

Mai nappal (2011. július 10.) megvolt az első forró hidegfrontmentes hétvége. Sajnos egy ideig az utolsó is, ugyanis a jövő héten pénteken 30 °C, vagy az alá hűl a levegő! Tartós csapadékra sajnos nem számíthatunk.

Részletek:

Ma este 18 °C és 25 °C közé hűl a levegő. Főleg északkeleten lehet zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső, másutt nagyon meleg, száraz idő lesz.

Holnap hajnalban 15 °C és 20 °C közé hűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 30 °C és 35 °C között lesz. Elsősorban a Dunán túl és a Tiszán túl, valamint a Felvidéken lehet elszórtan zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső. A Kisalföldön napközben az északias szél kissé megélénkül.

Kedd hajnalban 15 °C és 20 °C közé hűl a levegő. Újabb elszórt zápor, zivatar a Tiszán túl lehet (Tiszántúlon, Erdélyben, Ukrajnában, Délvidéken) 27 °C és 32 °C között lesz a maximum hőmérséklet.

Szerdán hajnalban 13 °C és 18 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 28 °C és 32 °C közé melegszik a levegő. Lehetőleg ne töltsünk hosszú időt a napon 11 óra és 15 óra között! Magas lesz az UV sugárzás! Heves zápor, zivatar csak az erdélyi hegyvidékeken lehet, ott felhőszakadás, vagy jégeső is kialakulhat. Másutt napos, száraz idő lesz.

Csütörtök hajnalban 16 °C és 21 °C között lesz a hőmérséklet. Délután igen meleg lesz, 31 °C és 36 °C közé melegszik a levegő! Lehetőleg ne töltsünk hosszú időt a napon 11 óra és 15 óra között! Magas lesz az UV sugárzás! A szárazság ellen fokozott figyelmet kell fordítani a kerti növényekre! Jelentős csapadék sehol sem várható a történelmi Magyarország területén belül. Este 20 °C és 25 °C közé hűl a levegő.

Pénteken (2011. július 15.) egy hidegfront vonul át hazánk fölött. Hajnalban 17 °C és 22 °C közé hűl a levegő. Északnyugat felől egyre többfelé borul be az ég és alakul ki heves zápor, zivatar, felhőszakadás vagy jégeső! Nyugaton 24 °C, keleten néhol még 34 °C körül lehet a maximális hőmérséklet. Nagy lesz a különbség a nyugati és a keleti országrészben mért hőmérsékletek között. Este 18 °C (nyugat) és 25 °C (kelet) körüli vagy közötti hőmérsékletre hűl le a levegő. Az északnyugati szél a nyugati országrészben megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik!

Szombaton hajnalban 14 °C és 20 °C közé hűl a levegő. 23 °C és 28 °C közé, de Erdélyben még kb. 34 °C körüli hőmérsékletre melegszik a levegő.  A trianoni Magyarországon derült idő, kevés felhő várható, főleg a Tiszántúl keleti részén lesznek záporok, zivatarok. Erdélyben heves zivatarokra, felhőszakadásra, jégesőre lehet számítani! Magyarországon az északi szél mérséklődik.

Vasárnap hajnalban 13 °C és 18 °C közé hűl a levegő. nyugat felől azonban újabb csapadékzóna éri el az országot. A jövő hét utáni hét jelenleg jóval csapadékosabbnak látszik, mint a jövő hét.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: