Időjárás-előrejelzés Pünkösd hetére – eleinte jó idő, majd záporok, zivatarok

Mai nap (2011. június 12.) este 12 °C és 17 °C között lesz a hőmérséklet, kevés lesz a felhő. Holnap reggel 8 °C és 13 °C közötti hőmérsékletre hűl le a levegő.

Napközben eleinte Erdélyben és a Felvidéken alakulhat ki eső, zápor, majd később a Dunántúlon és az Északi középhegységben is. A szél a trianoni Magyarország keleti országrészében élénkül meg. 20 °C és 25 °C között lesz a napi maximum. Este 12 °C és 17 °C között lesz a hőmérséklet.

Kedden hajnalban 9 °C és 14 °C közötti hőmérsékletre, a nyugati országrészben borult, esős időre ébredünk. Napközben az esőfelhők kelet felé terjednek. A hőmérséklet csúcsértéke 22 °C és 27  °C között várható. Este 13 °C – 18 °C lesz.

Szerda hajnalban 13 °C és 18 °C-ra, derült időre ébredünk. 23 °C és 28 °C között lesz a maximum. Napközben a gomolyfelhők megnövekedhetnek és záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Estére csökken a felhőzet, így a holdfogyatkozást sok helyről meg lehet figyelni (legkisebb eséllyel a középső-északi országrészben, Erdélyben, illetve a Délvidéken). 13 °C és 18 °C közé hűl a levegő, ezért nem árt melegen öltözni a megfigyeléshez.

Csütörtök reggel 12 °C és 17 °C közé hűl átlagosan a levegő. 25 °C és 30 °C között lesz a csúcshőmérséklet. A délelőtti napsütést délután gomolyfelhősödés, záporok, zivatarok kialakulása követhet (legnagyobb eséllyel Erdélyben, Dél-Dunántúlon, az Északi középhegységben, Horvátországban, illetve a Délvidéken).  Este 13 °C és 18 °C közé hűl a levegő.

Pénteken a csütörtökihez hasonló idő lesz, de a zivatarok előreláthatólag jobban kímélik majd az Északi-középhegységet, viszont a Dunántúlon lesz belőlük nagyobb eséllyel.

Szombaton hidegfront miatt a zivatarok ismét keletre helyeződnek, nyugaton hűvösebb lesz, vasárnap viszont ismét az ország egész területén lehet zápor, zivatar.

Sok sikert a holdfogyatkozás megfigyeléséhez!

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: