Időjárás-előrejelzés: vasárnap este hidegfront, csapadékos jövő hét eleje és szárazabb jövő hét vége

Ma (2011. május 13., péntek) este az átvonult hidegfront után még marad a szeles idő, este 9 °C és 13 °C közé hűl a levegő. Erdélyben további eső, zápor, zivatar lehet.

Holnap reggel 3 °C és 8 °C közé hűl le a levegő. Eleinte a Kárpátokban, majd a Nyugat-Dunántúlon is lesz csapadék. Délután 18 °C és 23 °C közé melegszik a levegő. A szél déliesre fordul. Este a csapadéksáv a Balatont is eléri, viszont veszít erejéből. Szombat este 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő.

Vasárnap reggel a Felvidéken lehet számítani további esőre, záporokra. 6 °C és 11 °C közé hűl a levegő. Északnyugat felől fokozatosan beborul az ég egy hullámzó frontrendszer hatására és egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra, zivatarra. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet! Eleinte északnyugaton és zivatarok környezetében, később mindenütt megerősödik az északnyugati szél! A maximum hőmérséklet Magyarországon 19 °C és 24 °C között, de Erdélyben akár 27 °C is lehet. Este 9 C és 14 °C közé hűl a levegő. Délnyugat felől folyamatosan érkeznek majd az újabb és újabb esőfelhők.

Hétfőn reggel 7 °C és 14 °C lesz sok esővel, élénk északnyugati-északi széllel, ami napközben ismét megerősödik. Délben 14 °C és 19 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Erdélyben lehet még 25 °C is, de ott további záporok, zivatarok kialakulása várható, néhol felhőszakadással, jégesővel, kiadós esővel és heves szélerősödésekkel. Este ezek a zivatarok elcsendesednek és csendes eső lesz ott is, 8 °C és 13 °C között lesz a hőmérsékletek minimuma.

Kedden reggel 6 °C és 11 °C közé hűl a levegő. Az északnyugatias szél élénk lesz, a déli országrészben és Erdélyben további eső várható, északon a nap kisüt. Napközben 16 °C és 21 °C lesz. Magyarországon egyre kevesebb helyen várható eső, Erdélyben további eső, zápor, zivatar várható. 7 °C és 12 °C közötti hőmérsékletek lesznek este, egyre kevesebb helyen várható eső, ami a déli és keleti országrészekre és a hegyekbe korlátozódik.

Szerda reggel 7 °C és 12 °C közötti hőmérsékletekre ébredünk, a Délvidéken és Erdélyben kisebb esőkkel, záporokkal, másutt napos idővel. Napközben a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon, a Délvidéken és Erdélyben záporok, zivatarok alakulhatnak ki a 20 °C és 25 °C közötti csúcshőmérséklet és mérséklet szél mellett. 12 °C és 17 °C közé hűl le este a levegő.

Csütörtök reggel 8 °C és 13 °C közötti hőmérsékletekre ébredünk. Napközben szórványosan – főleg a Dunántúlon, a Dél-Alföldön és a Felvidéken – záporok, zivatarok alakulhatnak ki 22 °C és 27 °C közötti hőmérsékletek mellett. Estére 11 °C és 16 °C közé hűl a levegő.

Péntek reggel 8 °C és 13 °C közé hűl a levegő. Ekkor szintén lehetnek záporok, zivatarok. Hasonló nap lesz szombaton is. Vasárnap gyakorlatilag menetrend-szerűen egy újabb hidegfront érkezik északnyugat felől néhány fokos lehűlést és heves zivatarokat okozva.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: