Nem jött be az előrejelzés, már voltak záporok, zivatarok és megvan az év első villámfotója

A mai napon már voltak záporok és zivatarok az országban (2011. május 10-e van). Hallottam én is mennydörgést, de nem volt kéznél az új MP3 lejátszó, amit tegnap sikerült beszerezni, így nem tudtam hangfelvételeket készíteni. 15 óra után érte el a rövid felhőszakadás intenzitású esőzést okozó zivatar Rákoscsabát (ott tartózkodtam azokban az órákban), a távolodó felhőről kép (éppen egy felhővillám hangja közben fotóztam le):

Később, este 19 óra körül egy újabb felhő érkezett, Pécelről szép szivárványt lehetett látni:

2011. május 10. Este 21:34 módosítás:

Egy újabb esőfelhő érkezett északnyugat felől este 21:00 után. Ez Pécel környezetébe érve villámokat és mennydörgéseket is okozott. Egy villámot és hangját sikerült levenni. Több villám is lecsapott. Ez a lefényképezett villám a gyengébbek közé tartozott, ami 21:08 perckor csapott le:

Hangja:

http://8hay5g.bay.livefilestore.com/y1paQ7A9msv6_HYFHsPQtD9ncDZQAA6-UDgHwlSALbRjwcgYu-VMILA5ZvtNQJ0jPDNnblhMrO2Th50XyzJ7UeX4b9UOAvnk272/thunder.wav

Ez utóbbi komolyabb esőt már nem okozott. A mai nap este a felhők felolszlanak, azonban holnap, és a hét további napjain bármikor bárhol lehet már zápor, illetve zivatar, legyünk felkészültek! A zivatarok előtt lehetőség szerint húzzuk ki a ROUTER-t és ne tartózkodjunk nyílt sík területeken a szabadban fémtárgyakat tartva, hanem ez esetben szálljunk be az autóba!

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: