Időjárás-előrejelzés: jövő hét végéig szép idő, utána zivatarhajlam

Ma (2011. május 8.) este délnyugat felé elhagyja az országot a csapadékot okozó felhőtömb. A hőmérséklet 3 °C és 9 °C közé, reggelre 5 °C közé (határon túl hegyekben viszont még mindig lehet fagypont körüli, vagy az alatti hőmérséklet.) Napközben 17 °C és 23 °C közé melegszik a levegő. Csapadék nem lesz az ország területén (de Erdélyben még lehetnek esők.) Az északkeleti szél megélénkülhet. Este általában 6 °C és 12 °C között lesz a hőmérséklet (Erdélyben viszont hidegebb, még mindig lehet esetleg 0 °C is). Tovább:

Kedden reggel 4 °C és 9 °C közé hűl a levegő. Napközben a déli országrészben (és Erdélyben a Kárpátok déli hegyláncának vonalában) lehet csapadék. 20 °C és 25 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az északkeleti szél élénk marad. Este 9 °C és 14 °C között (Erdélyben a hegyvidékeken csak 4 °C)  lesz a hőmérséklet.

Szerdán reggel 3 °C és 8 °C közé (Erdélyben a magas hegyekben 1 °C)  hűl a levegő. Eső az országterületén belül nem, Erdélyben a Kárpátokban lehet. A szél a tegnapihoz képest mérsékeltebb lesz. 21 °C és 26 °C közé melegszik a levegő napközben. Este általában 12 °C és 16 °C lesz.

Csütörtökön reggel 3 °C és 8 °C közé hűl a levegő, Erdélyben még mindig lehetnek fagyos területek. Napközben 21 °C és 26 °C lesz. Csapadék északnyugaton már lehet. Este 10 °C és 15 °C között lesz a hőmérséklet.

Pénteken reggel 7 °C és 12 °C között lesz a hőmérséklet. Északnyugat felől egyre többfelé várható eső. Déltájban a Dunántúlon és az északi országrészben várható eső, zápor, néhol zivatar. Ezeken a helyeken 21 °C körüli, a tőle keletre, délkeletre eső területeken még 23 °C és 26 °C között lesz a csúcshőmérséklet. Este és szombat reggel 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő, (Erdélyben 5 °C is lehet a minimum)

Szombat délben északon és nyugaton további esőre, záporokra, zivatarokra lehet számítani, 19 °C és 24 °C, délkeleten 27 °C, Erdélyben 24 °C körüli csúcshőmérsékletekkel. Este 11 °C és 16 °C körüli hőmérsékletek, reggel 8 °C és 13 °C körüli hőmérsékletek várhatók. Egész nap kellemetlen felhős, ismétlődő eső, zápor, néhol zivatar lehet.

A folytatásban (jövő hét utáni hét eleje) sem szűnik meg, hanem inkább fokozódik a zivatarhajlam.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: