Hatalmas havazás délkeleten + időjárás-előrejelzés

Még mielőtt időjárás-előrejelzést készítenék, érdemes megemlítenem, hogy az elmúlt két napban a délkeleti és északnyugati országrész időjárása között óriási különbségek voltak:
Amíg az északnyugati országrészben csendes, napos idő volt, addig a keleti, különösen a délkeleti országrészben hatalmas mennyiségű hó hullott le, megbénítva bizonyos helyeken a közlekedést is. Ezt szemléleteti az alábbi ábra, amely való igaz, a mai napon (2011. február 26.-án) 15:05 perckor készült a http://www.metnet.hu weboldalról letölthető helyzettérképből, de még így is jól érzékelhető ez a rendkívüli időjárási helyzet hatása, mivel a hóból a mai enyhébb idő ellenére sem olvadt túl sok az érintett területeken:

További információk az RTL-KLUB honlapján:
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/357109

A következő napokban a modellek szerint azonban egyre enyhébb idő várható, de nem zavartalan napsütéssel:


Ma este átlagosan -3 °C köré hűl le a levegő. Holnap (vasárnap) reggel -3 °C és -6 °C közötti hőmérsékletekre ébredhetünk, ami délben általában 3 °C-ra, délkeleten 0 °C-ra emelkedik. Este -3 °C és -1 °C közé hűl le a levegő. A déli országrészben ezen a napon kialakulhat kisebb csapadék. Ez a felhőzet hétfő reggelre a középső országrész fölé helyeződik. Reggel -1 °C és -8 °C közé süllyed a hőmérséklet, de délután 5 °C körüli hőmérsékletre melegszik a levegő. Este -1 °C krüli hőmérséklet lesz a jellemző.

Március 1-jén, kedden reggel 0 °C és -3 °C közötti hőmérsékletre ébredhetünk. Délnyugaton újabb felhősödés és elszórt csapadék lesz. Délben 1 °C és 5 °C közötti hőmérsékletekre számítsunk. Estére -2 °C körüli hőmérsékletre hűl le a levegő.

Szerdán reggel északon -3 °C és -1 °C közötti hőmérsékletre, általában derült, de délnyugaton felhős, esetleg csapadékos időre számíthatunk. Délben a hőmérő higanyszála 1 °C és 7 °C közé emelkedik. A keleti szél kissé megélénkül. Este -1 °C és -3 °C közé hűl a levegő.

Csütörtök reggel -1 °C és -3 °C közé csökken a hőmérséklet. A szél gyenge lesz, csapadék legfeljebb a déli országrészben lehet.  Délben 2 °C és 5 °C közé emelkedik a hőmérő higanyszála, ami estére -2 °C-ra süllyed vissza.

Péntek reggel mindenütt napos, vagy gyengén felhős időre ébredhetünk, -1 °C és -4 °C közötti hőmérséklet értékekkel. Délben 3 °C és 6 °C közé emelkedik a hőmérséklet, ami estére -1 °C-ra csökken.

Szombat reggel a délnyugati szél kissé megélénkül, reggel kb. -1 °C várható. Ezen a napon észak felől felhősödés kezdődik. Délben 6 °C körüli hőmérséklet várható.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: