Időjárás-előrejelzés: Hidegebb idő, sok-sok havazás

Holnap (2011. január 23.) hajnalban -3 °C és -7 °C közé tehető a minimumhőmérséklet.  Az északias szél mérsékelt lesz, az északi tájakon kevesebb, a déli tájakon több felhő, csapadék (havazás) is a déli országrészben fordulhat elő. Délután a nyugati országrészben az északnyugati szél megélénkül. Csapadék továbbra is csak a déli országrészben lehet. A maximumhőmérséklet -1 °C és 2 °C között lesz. Késő este -2 °C lesz. Északnyugat felől felhősödés kezdődik, havazás északnyugaton már lehet.

Hétfőn hajnalban -1 °C és -5 °C között lesz a hőmérséklet. Többfelé várható ekkor havazás, hózápor! Az északnyugati szél mérséklet lesz. Délután 1 °C körül lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet. Ekkor már a felhőzet csökkenni fog. Késő este -5 °C körüli hőmérsékletek lesznek.

Kedden reggel -5 °C és -9 °C között lesz a minimum hőmérséklet. A nyugat-Dunántúlon ekkor újabb havazás várható, de az ország nagy részén még derült marad az ég. A szél gyenge marad. Délután a hőmérséklet keleten -2 °C és 0 °C között, nyugaton 2 °C és 0 °C között lesz. A délnyugati szél megélénkül. A felhőzet tovább vastagszik, kora délután a Dunántúl északi-északnyugati részén, később már másutt is várható havazás! Késő este nyugaton -1 °C, keleten -5 °C között lesz a hőmérséklet.

Szerdán reggel -1 °C és -5 °C között lesz a minimum hőmérséklet. Többfelé várható újabb havazás, hózápor! A déli szél mérséklet marad. A maximum hőmérséklet 0 °C körül alakul. Délre az ég nyugat felől kitisztul, de az Északi-Középhegységben további havazás várható. Késő este -2 °C és -4 °C közé süllyed a hőmérséklet.

Csütörtökön -3 °C körül lesz a minimum hőmérséklet. Az északi országrészben egész nap havazás lesz! Délután 0 °C körül lesz a hőmérséklet. -1 °C és -7 °C közé süllyed késő estére a hőmrésklet. Estére a hó eláll.

Péntek reggel keleten derült időre, nyugaton felhős időre, az Alpokalján havazásra ébredhetünk, amikor is nyugaton -1 °C körül, keleten – 5 °C, de az Északi-középhegységben akár -8 °C lesz a minimum hőmérséklet. Az északkeleti szél keleten mérséklet, másutt gyenge marad. A délután ez az időjárási helyzet megmarad, de az  északkeleti-keleti szél megélénkül és a maximum hőmérséklet 0 °C körül lesz. Késő este északkeleten -6 °C, másutt -1 °C körül lesz.

Szombat reggel -11 °C (kelet) és -4 °C (nyugat) közé süllyed a hőmérséklet. Délután 0 °C körüli hőmérsékletek lesznek. Késő délután a délkeleti országrészben lehet kisebb havazás. Este -3 °C és -6 °C közé hűl le majd a levegő.

Vasárnap hajnalban – 6 °C (nyugat) és -9 °C (kelet) közé hűl le a levegő. Észak-északnyugat felől ekkor újabb felhők érkezhetnek és havazás kezdődhet azokon a tájakon. 0 °C körül (nyugaton 1-2 °C-kal az fölött, keleten 1-2 °C-kal az alatt) lesz a levegő hőmérséklete. Késő este várhatóan egyre többfelé várható havazás ezen a napon.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: