2011. január 4-én részleges napfogyatkozás lesz

2011. január 4-én, kedden délelőtt részleges napfogyatkozás lesz – írja a http://www.csillagaszat.hu (link itt: http://saros139.csillagaszat.hu/eclipse/PSE2011jan04.htm)

A jelenség következménye, hogy ezen a napon reggel eleinte erősödnek a fények, majd  9:00-9:30 körül kissé visszahalványodik az égbolt. Főleg fák, vagy örökzöld növények árnyékán furcsa, sarló alakú “elemeket” lehet majd látni és a nap fénye kicsit sárgább lesz. Hasonló helyzet várható a hőmérsékletnél is: ezen a napon a szokásosnál is hidegebbre készülhetünk. Az alapból meteorológiai okok miatti előrejelzett -18 °C-ot is elérhető minimumhőmérsékletből lelassulhat a felmelegedés egy óra hosszára. 2011. január 5-én akár az évszázados hidegrekord is megdőlhet!

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: