Időjárás-előrejelzés: Megjött a tél

Ma 2010. november 26-a van. Az eső, illetve a hó jelenleg is esik a déli országrészben, de hogyan tovább?

Éjszaka Dél felől a csapadékfelhőzet Észak felé halad és reggel 8 órára hagyja el az északi határainkat. Nyugaton lesz több csapadék, ami szilárd halmazállapotú. Keleten kevesebb és folyadék halmazállapotú csapadék várható. Az eső-hó választóvonal kb. a Kecskemét-Miskolc vonalon lesz.

Napközben felszakadozik a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet – 1 °C és 5 °C között lesz. Hidegebb északnyugaton, melegebb délkeleten várható. A nyugati szél megerősödik. 1 °C és – 6 °C közé süllyed a hőmérséklet.

Vasárnap napközben megnövekszik a felhőzet, déltől pedig csapadékhullás kezdődik. A nyugati szél keletire fordul és megerősödik. Napközben 2 °C és 8 °C lesz a maximális hőmérséklet.

Eleinte hó, havaseső, majd országos eső várható vasárnap este. Hó ekkor is inkább nyugaton valószínű, ott is lesz a hűvösebb. Éjszaka az Alpokalja környékén lehet fagy, -3 °C-os legalacsonyabb hőmérséklettel. A Balatontól északra már 0 °C, délre +4 °C körül alakul a hőmérséklet. Keleten, délkeleten 7 °C várható az eső alatt, míg az Északi-középhegységben kb. 1 °C várható.

Hétfőn délután a nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik és hózáporok fordulhatnak elő. Nappal 1 °C és 6 °C közé várható a hőmérséklet.

Kedden hajnalban a szél legyengül, viszont hideg lesz, – 7°C és -2 °C közé várható a hajnali hőmérséklet. Délután felhősödés kezdődik 1 °C és 6 °C közötti hőmérséklettel.

Szerdán gyenge délies széllel ismét felhők érkeznek, néhol gyenge esőt okozva. 0 °C és 5 °C között lesz a hajnali és 4 °C és 13 °C között lesz a maximális hőmérséklet.

Csütörtökön -2 °C és 4 °C lesz a legalacsonyabb, 2 °C és 7 °C lesz a legmagasabb hőmérséklet. Néhol kisebb eső, zápor továbbra is lehet.

Pénteken csökken a felhőzet, de továbbra is lehetnek hózáporok. Hajnalban – 2 °C körül, nappal 3 °C lesz a hőmérséklet.

Szombaton a péntekihez hasonló idő lesz, vasárnap csökken a felhőzet és előre láthatólag enyhülés veszi kezdetét.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: