Időjárás-előrejelzés: eleinte esős, majd szárazabb idő

Most 2010. november 8-a. este 21:30 van és jelenleg is esik az eső a középső országrészben…de meddig?

A válasz: még 2-3 óra hosszáig, majd továbbhalad keletre a csapadékzóna.

Holnap reggel 5 óra körül hagyja el az országot az esőfelhőtömb, hajnalban nyugaton 4 °C, keleten 11 °C körül lesz a minimumhőmérséklet. A maximumhőmérséklet 13 °C és 18 °C közé várható. Eleinte napos idő lesz, majd dél felől felhősödés kezdődik. A délkeleti szél többfelé megélénkül. Kora délután az Alpokalján és a déli megyékben, késő délután már másutt is többfelé lehet újabb eső, zápor. Néhol zivatarok is kialakulhatnak. Este 8 óra körül viszont már csökken a felhőzet. A szél délnyugatira fordul és helyenként megerősödik. Késő este 7 °C és 12 °C között lesz a hőmérséklet.

Szerdán reggel 5 °C és 11 °C közé hűl le a levegő.  Reggel délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik és egyre többfelé lesz újabb eső, zápor. Néhol zivatarok is kialakulhatnak. A csapadékzóna határán és főleg délkeleten élénk, vagy erős lesz majd a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 °C (észak-északnyugat) és 18 °C (déli-délkeleti országrész) között fog változni, jelentős eltérések lesznek az esős és száraz területek között. Késő délután-este ismét csökken a felhőzet és mérséklődik a szél.

Csütörtökön a hőmérsékleti minimumok 4 °C és 9 °C között lesznek. Ezen a napon kevés felhő várható, sok napsütéssel, 10 °C és 15 °C közötti maximumokkal.

Péntek délután és szombaton az északi országrészben borult idő várható, kisebb esőkkel, majd vasárnapra ismét kitisztul az idő. A Délnyugati szél élénk lesz. Péntek hajnalban -1 °C és 4 °C, délután 8 °C és 13 °C között, szombat hajnalban 3 °C és 8 °C között, napközben 10 °C és 16 °C között, vasárnap hajnalban 3 °C és 8 °C között, délután 12 °C és 17 °C között lesz a hőmérséklet.

A vasárnap kezdődő napsütéses időjárás előre láthatólag jövő hét szerdáig marad meg.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: