Időjárás-előrejelzés: Változékony időjárású napok jönnek.

Ahogy ígértem, 2010. október 16-án jelentkezek friss időjárás-előrejelzéssel, amit be is tartok. Ma délen, délnyugaton volt csapadék. Holnap mi lesz a helyzet?

A hajnali hőmérséklet 1 °C és 6 °C között fog mozogni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 °C és 16 °C között lesz, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten pedig melegebb. A nyugat országrészben megnövekszik a felhőzet, de a csapadék legjava az Alpokaljára korlátozódik.

Vasárnap éjszaka azonban egyre tovább növekszik a felhőzet és hétfőn reggel már bárhol az országban kialakulhat csapadék, nagyobb valószínűséggel a nyugati országrészben. Ezen a napon hajnalban 5 °C és 10 °C között lesz a hőmérséklet, délután viszont a csapadékos helyeken csak 9 °C és 14 °C közé melegszik fel a levegő, de keleten, ahol még csapadékmentes, napsütéses helyek lesznek akár 20 °C is lehet a maximum.

Kedden főleg a középső és a keleti országrészben lesz csapadék. Hajnalban 4 °C és 9 °C, délután 9 °C és 14 °C lesz.

Szerdán átmenetileg csökken a csapadék esélye és a felhőzet, hajnalban köd képződhet, 1 °C és 6 °C várható, délután viszont 10 °C és 15 °C közé várható.

Csütörtökön egy hidegfront érkezik, amely hatására ismét megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. A hegyekben akár hószállingózás is lehet. A hajnali hőmérséklet 1 °C és 6 °C közé, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 °C és 12 °C közé várható. Az északnyugati szél megerősödik.

Pénteken a felhőátvonulásokból helyi záporok, a hegyekben esetleg hózáporok alakulhatnak ki. Hajnalban – 3 °C és 2 °C közé, délután 6 °C és 11 °C között lesz a csúcshőmérséklet. A szél mérséklődik.

Szombaton előre láthatólag már nem lesz csapadék, a hajnali hőmérséklet -1 °C és 4 °C között, a maximum hőmérséklet 5 °C és 10 °C közé várható. Vasárnap, jövő hét hétfőn és kedden még folytatódik ugyanez az időjárás, viszont szerdától (2010. október 27-étől) egy ciklon érkezik majd délről, amely ismét csapadékos időjárást okozhat majd.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: