Időjárás-előrejelzés: átmenetileg esős, majd ismét szárazabb idő

A mai napon 2010. október 5-e van. Tegnap (2010. október 4-én ipari katasztrófa történt Veszprém megyében: A Magyar Alumínium Zrt timföldgyártáshoz használt iszapmedencéjének gátja átszakadt, az óriási mennyiségű iszap kiömlött a völgybe és két falut elárasztott (Devecser és Kolontár)) legalább 4 ember életét kioltva. Képek: http://hvg.hu/nagyitas/20101004_devecser_nagyitas_fotogaleria) A katasztrófát okozó vörös iszap által okozott károk súlyosságát csak fokozza a reggel óta tartó esőzés. De milyen idő várható a folytatásban?

Főként a keleti országrészben többfelé várható a mai napon még csapadék. Holnap hajnalban a hőmérséklet 4 °C és 10 °C közé hűl le. Reggel még nyugaton várható csapadék, majd délután – a szokásostól eltérően – kelet felől kezd a felhőzet felszakadozni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 °C és 18 °C közé várható.

Csütörtök reggelre a csapadék mindenhol megszűnik, de rétegfelhők takarják majd el az eget. A hajnali hőmérséklet 2 °C és 7 °C közé várható, a hegyekben ez 10 °C lesz. Néhol köd képződhet. Délkeleten várható kicsi mennyiségű csapadék, amely délben délkelet felé elvonul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 °C és 18 °C között lesz.

Péntek reggel 0 °C és 5 °C között, délután 11 °C és 16 °C között lesz a hőmérséklet. Csapadék nem várható.

A továbbiakban hasonló idő várható, de a hajnali hőmérséklet egyre kisebb lesz, szombattól hajnalban helyenként már fagy is lehet. Leghűvösebb vasárnap lehet, amikor is már -2 °C is lehet reggel. A maximum hőmérséklet ezekben a napokban 10 °c és 15 °C között lesz. Ez az idő várhatóan az egész jövő hetet jellemzi majd, komolyabb csapadék belátható időn belül nem várható, de a borongós idő megmaradhat.

Friss időjárás előrejelzéssel előre láthatólag 2010. október 16-án jelentkezek.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: