Időjárás-előrejelzés: kicsit szárazabb, de később ismét esősebb

A mai napon (2010. szeptember 11-én) idáig is főleg a középső országrészben alakult ki az országban eső, zápor, akárcsak Pécelen, nálam. Éjszaka 3:50 körül egy hangos mennydörgésszerű robaj ébresztett fel, visszakeresve a villámtérképet valójában az volt, mivel egyedül pont Pécel fölött van az az ominózus mínusz jel, amely egy negatív lecsapó villámot szimbolizál:

Villám20100911

Villám20100911

Az után többet már nem villámlott, viszont az eső még most is esik, a kérdés az az, hogy még meddig? A válasz:

Dél körül a felhőzet kezd ideiglenesen felszakadozni, de borult marad az ég délután is. Este dél felől újabb esőfelhők érkeznek, de ezek már nagy csapadékot nem hoznak. A maximum hőmérséklet 17 °C és 23 °C közé várható, hűvösebb az Északi-középhegység nyugati részén, melegebb az északkeleti, az északnyugati csücsökben és a Baranya megyében lesz.

Holnap hajnalban 10 °C és 16 °C között lesz a hőmérséklet, általában gyengén, vagy közepesen felhős lesz az ég, futó zápor ezen a napon már csak elvétve, legnagyobb eséllyel déli országrészben és elvétve fordul elő. A csúcshőmérséklet 18 °C (hegyek) és 25 °C (Alföld) közé várható.

Hétfőn hajnalban 10 °C és 17 °C között lesz a hőmérséklet, a csúcshőmérsklet pedig 20 °C és 26 °C közé várható. Alapvetően derült lesz az ég, de a gomolyfelhőzet időnként megnövekszik, amiből elsősorban a Dunántúlon helyi záporok, esetleg zivatarok alakulhatnak ki, amik estére elcsendesednek.

Kedden, szerdán a minimumhőmérséklet 9 °C és 15 °C között, a maximumhőmérséklet pedig 20 °C és 25 °C között lesz. Derült lesz az ég alapvetően, de a gomolyfelhőzet időnként megnövekszik, abből helyi záporok, esetleg zivatarok délutánonként bárhol kialakulhatnak.

Csütörtökön egy ciklon hidegfrontja érkezik, több helyen ismét csapadékot és 22 °C körüli csúcshőmérsékletet okozva.

Pénteken viszont csökken a felhőzet, a levegő viszont 24 °C körüli hőmérsékletnél magasabbra viszont várhatóan nem melegszik már fel utána sem.

Szombaton átmenetileg derült idő lesz, majd vasárnap ismét esőfelhők érkeznek.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: