Időjárás-előrejelzés: Zivatarok, majd újabb, de rövidebb hőség!

Ma 2010. július 16-a, péntek van. Az országban a 35 °C körüli hőség mellett jelenlegi is előfordulnak zivatarok, elsősorban az ország Északnyugati részében. A folytatás mi lesz?

Az eheti kánikula végéhez egy napot még várni kell, utána kb 3-4 napos felfrissülés várható. Ma este még előfordulnak záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok, amiket jégeső, vagy felhőszakadás kísérhet.

Éjszaka várhatóan 20 °C és 25 °C közé hűl le a levegő.

Holnap (2010. július 17.) a legmagasabb nappali hőmérséklet akár 35 °C fölött is lehet, a meleg hőérzetet fokozhatja még a levegő nagy relatív páratartalma is. Ugyanúgy kialakulhatnak zivatarok legnagyobb valószínűséggel északnyugaton, legkisebb valószínűséggel a déli-délnyugati országrészben.

Vasárnap egy lassú hidegfront éri el az országot. Délután főleg a nyugati-északnyugati tájakon, később, estefelé már a középső országrészben is többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, amikből felhőszakadás és jégeső is lehet! Keleten-délkeleten marad a napos idő, ott még mindig 35 °C körül lehet a maximum hőmérséklet, míg nyugaton “már csak” 25 °C. Éjszaka a levegő nyugaton 15 °C és 24 °C közé hűl le (függően attól, hogy nyugat, vagy kelet).

A front Magyarország fölé érve lelassul és ez 2-3 napig zivataros napokat fog várhatóan eredményezni.

Hétfőn az ország középső részén, kedden inkább keleten várható többfelé zápor, zivatar.

Ezekben a napokban a legmagasabb hőmérséklet 25 °C és 32 °C között, a legalacsonyabb 15 °C és 20 °C között alakul.

Szerdán már szárazabbá válhat az időjárás, azonban a hétvégén újabb front miatt csapadékosabb lehet ismét. Csütörtökön és pénteken újra visszatérhet a 36 °C-os hőség és magas páratartalom.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: