Időjárás-előrejelzés: csapadékosabb majd szárazabb napok

Ahogy ígértem, most vasárnap (2010. július 4-e van) jelentkezek egy új időjárás-előrejelzéssel:

A mai nap úgy tűnt, hogy kevés felhővel indul, ehhez képest reggel a Duna-Tisza köze északi tájain reggel erősen felhős égre lehetett ébredni. A nap további részében a felhők szép lassan feloszlanak, de a középső és az északkeleti országrészben gomolyfelhőkből lehet zápor, zivatar, főleg az északkeleti részben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 °C és 30 °C közé várható (városokban melegebb is lehet, mint 30 °C). Este, éjszaka továbbra is változóan felhős lesz az ég, eső, zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet 12 °C és 17 °C közé süllyed.

Holnap (2010. július 5.) napközben a mainál több helyen és elszórtan, de gyakorlatilag bárhol kialakulhat zápor, zivatar, talán legkisebb valószínűséggel a Dunántúl délkeleti részén (Pécs környéke), talán a legnagyobb valószínűséggel az országhatárok mentén. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 °C és 32 °C közé várható.

Hasonló idő lesz kedden nappal. Kedd este az eddigi északias szél határozottan északnyugati lesz, és nedvesebb, hűvösebb levegő éri el az országot kb. 36 órán keresztül. Szerdán többfelé lehet zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 °C és 28 °C közé emelkedik.

Csütörtök hajnalban lesz a leghűvösebb, helyenként akár 10 °C alá is süllyedhet a hőmérséklet. Napközben azonban napos idő várható (a www.metnet.hu és a www.koponyeg.hu weboldalak előrejelzései szerint legalábbis).

Pénteken, szombaton és vasárnap fokozatosan visszamelegszik az idő, a hőmérséklet vasárnap délután már 33 °C is lehet. Azonban Vasárnaptól ismét csapadékosabbra fordulhat az időjárás!

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: