Időjárás jelentés a következő napokra: zivatarok és ciklon

Ma este 9 órakor zivatarok léptek be az ország délnyugati részébe, de mi lesz a folytatás?

2010. június 17-én, azaz holnap ezek a viharok Pest térségét elérve hajnalra legyengülnek és feloszlanak, de  hajnali 2-3 órakor a BAlaton- Budapest vonalban még lehet heves zivatar.  Hajnalban 13 °C és 18 °C közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 °C és 29 °C között szóródik. Délelőtt még napos időre számíthatunk, déltájban azonban gomolyfelhők emelkednek a magasba és zivatarok alakulnak ki elsősorban a középső országrész délebbi részén (Kecskemét környéke, majd egyre nagyobb körben többfelé) (Duna-Tisza köze), másodsorban a Dunántúlon. A középső országrészben (Kecskemét környékén kezdődhet meg a heves zivatarok kialakulása) kialakult zivatarok északkelet felé mozognak majd átszelve késő délután a országrészt is. Szórványosan heves zivatarok is várhatók, felhőszakadás és jégeső, valamint viharos szél kíséretében. Egyébként a délies szél gyenge marad.

Frissítés június 18-án 22:28 perckor:

Főleg a déli megyékben alakult ki többfelé zivatar. Mezőhegyesen (lásd a cikket itt: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/324337) jégesővel és orkán erejű széllel is kísért zivatar pusztított, amikor éppen egy lovas fesztivál ideje alatt ért a helyszínre. 2 ló életveszélyesen és 12 ember súlyosan megsérült a zűrzavarban. Egy nőt a lezúduló dió nagyságú jégdarabok úgy vertek el, mintha több ember súlyosan bántalmazta volna. Radarkép a zivatarról:

Ez volt az a vihar, lásd jobb oldalon alul a nagyobbik piros pacát. Az előrejelzésben tévedtem amikor azt állítottam, hogy napsütés lesz reggel, mivel már este 9 órakor már záporok zivatarok alakultak ki Budapest környékén is. Este újabb zivatarok alakultak ki mind az északi és mind a déli (megint elsősorban a délkeleti) országrészben. Pest környékén is áthaladt egy zivatar és sikerült egy-két villámfotót csinálni. (a témától kicsit eltekintve: iszonyatosan sok szúnyog van esténként. Az egyik villámfotón, ahol már az eső nem esik, látszik is)

Péntek estére ezek a zivatarok elhagyják a térséget, 12 °C és 17 °Cra hűl le a levegő.

Szombaton délelőtt változóan felhős, délután ideiglenesen szárazabb időre számíthatunk. Azonban késő délután dél felől ismét esők, záporok, néhol heves zivatarok léphetnek be az országba néhol jégesőt okozva, amik késő este-éjszaka a Duna vonalától keletre, és Pécs környékén tombolhatnak. Ezen a napon a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 °C és 27 °C közé várható. A délies szél szombat éjszaka változó lesz.

Vasárnap a szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is északira fordul és megerősödik. Belép az országba egy mediterrán ciklon és egyre többfelé ered el az eső.

Hétfőn-kedden-szerdán délelőtt országszerte többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 °C és 13 °C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze 15 °C és 23 °C közé várható.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: