Változás kezdődik az időjárásban: száraz, napos idő várható

A hét eleji, katasztrófákat is okozó nagy esők után szerencsére fellélegezhet mindenki: Száraz, napos idő várható a mostani hétvégén és a jövő hét hétköznapjain. Részletesen:

Szombaton, azaz ma (2010. június 5-e van.) A maximális hőmérséklet 24 °C körül alakul, a szél gyenge marad. Északnyugaton lehet a legtöbb felhő, de reggelente, délelőttönként vastagabb rétegfelhők is megjelenhetnek. Reggel 10 °C köré (1-2 °C-kal alá vagy fölé) süllyed a hőmérséklet. Csapadék az ország területén gyakorlatilag sehol sem várható.

Vasárnap: Reggel szintén kialakulhat vastagabb rétegfelhő, ami azonban már kora délelőtt (9-10 óra) feloszlik. Maximális hőmérséklet 26 °C körül (1-2 °C-kal alatta, vagy fölötte) lesz. Aki strandolni megy, napközben számolhat azonban gyenge gomolyfelhőképződéssel. Gyenge lesz a változó irányú szél, ami este inkább délire fordul. A legtöbb felhő inkább a középső országrész (Pest megye és Nógrád megye) északi részén lehet. Csapadék az ország területén gyakorlatilag sehol sem várható.

Hétfő: A hőmérséklet reggel 10 °C köré süllyed, de a maximum hőmérséklet 27 °C köré emelkedik. Több lesz a felhő, a szél délkeleti-déli lesz. Csapadék az ország területén gyakorlatilag sehol sem várható.

Kedd: Hasonló idő lesz, egyre melegebb hőmérséklettel. A legmagasabb hőmérséklet ezen a napon elérheti a 30 °C-ot.  Azonban egy gyenge front közelíti meg a térséget, ami még ezen a napon talán még nem okoz csapadékot.

Szerda: Hőmérsékletben jelentős változás nem várható, de a déli szél kezd megélénkülni, néhol kialakulhat zápor, esetleg zivatar.

Csütörtök: A csapadékhajlam ismét csökken a jelenlegi számítások szerint, de ez még nagyon bizonytalan.

A száraz időszaknak a jövő hét közepe felé lehet vége. (Most, hogy azt írtam, hogy száraz időszak van, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy sehol sem várható egy csepp eső sem az országban. Azt jelenti, hogy csapadék csak helyi képződésű záporokból, zivatarokból várható, nem lesz egész napos esőt hozó ciklon, hidegfront, vagy hasonló olyan nagy kiterjedésű légköri képződmény, ami jelentős esőt adna. Az előrejelzés kiadásának napjától számított első két napban (de inkább csak a másnap) van olyan, hogy nem lesz egyátlalán egy csepp eső sem az ország területén, ami ilyenkor külön ki van hangsúlyozva))

Az előrejelzés a http://www.metnet.hu, a tornado.metnet.hu/wrf, a http://www.koponyeg.hu és a http://www.wetterzentrale.de meterológiai oldalak felhasználásával készült.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: