Időjárás előrejelzés 2010. május 30. Zuhogni fog az eső!

A mai nap heves zivatarok alakultak ki az ország számos pontján. Egy vesztegélő szupercella tombolt Budapest nyugati-délnyugati határán több mint egy óra hosszán keresztül több, mint 100 mm csapadékot okozva, ami villámáradáshoz vezetett. De van-e jó hír a napsütést kedvelőket a következő napokra? Nincsen!

Az éjszakai órákban 12 °C és 14 °C-ig süllyed a levegő hőmérséklete. Keleten még lehet eső, zápor, majd az éjszaka második felében nyugaton is felhősödni kezd és további esők kialakulása várható ott is.

Holnap (május 31-e) napközben borult időre számíthatunk és főleg a déli országrészben várható kiadós mennyiségű eső (Az északi országrészben is lesz eső, de nem olyan sok, mint a déliben) A maximumhőmérsékletek 14 °C és 19 °C közé kullognak csak fel. A szél északnyugatira fordul és megerősödik.

Hétfő-Kedd éjszaka hasonlóan szakadóesős idő lesz, ekkor főleg a Dunán túl lesz kiadós mennyiségű eső, kedd napközben az ország középső részében fog zuhogni, majd éjszaka ismét a Dunántúlon. Hideg lesz az éjszaka, a minimumhőmérséklet mindössze 6 °C és 11 °C-ra csúszik le! Az északnyugati szél még ekkor is erős lesz.

(A WRF 3.1/ ARW Numerikus időjárási modell alapján)

Szerdától az idő lassan javul, az esőfelhők egyre jobban szakadoznak fel és a szél is legyengül, de még mindig várhatóak kisebb esők, néhol záporok az országban. A hétvége időjárása még nagyon bizonytalan.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: