A 2010. május 25-i heves zivatar

2010. május 25-én késő délután-este heves zivatar söpört végig Pécelen…meg gyakorlatilag az ország háromnegyed részén.

Ez a zivatarláncolat Magyarország területének először 1/4-ét, majd később már a 1/3-át foglalta el sokfelé kiadós esőt, szórványosan jégesőt és viharos szelet okozva. Végülis a radar alapján:

Ilyen volt még 17 órakor:

Ilyen volt, amikor éppen fölöttem volt:

És ilyen volt 21 óra után:

Felvételek készültek, de ezek elsősorban videó és hangfelvételek. A hangfelvételt a freesound.org moderátorai ellenőrzik, a videó a Youtubera töltődik. Fényképek is vannak, de mivel nappal érkezett és igen gyorsan, valamint kevés villámcsík volt (legjava felhővillám) ezért nincsenek villámfotók. Sajnos most is volt baleset: Az MP3 lejátszó egy vákuumos tapadós akasztóval volt az ablakra akasztva, amiből a levegő kiment és a lejátszóval együtt leesett. Szerencsére nem történt az MP3 lejátszóval semmi, így a felvételt visszajátsza kiderült, hogy a kifutószél hatására az MP3 lejátszó kilengett és ez a kis erőhatás elegendő volt ahhoz, hogy elengedje a falat az akasztó.

Néhány saját kép:

Ezek voltak a saját képek. Azonban ez a vihar gyakorlatilag az országnak több mint feléből látható volt. Néhány felvétel ami nem saját, de igen érdekes:

Így nézett ki a vihar Győrből, az alsó kép pedig a délnyugati oldal:

Gyakorlatilag belinkelhetném ezt az egész albumot:
http://metnet.hu/?m=keptar&f=252

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: