Kevesebb, több, majd megint kevesebb zápor,zivatar!

Az előző heti időjárás olyan volt, amilyen és úgy alakult, ahogy, de lássuk a folytatást.

Hétfőn, azaz 2010. május 10-én reggel a hőmérséklet a www.metnet.hu weboldal előrejelzése szerint hegységtől, síkságtól, városi melegtől függően 5 °C és 11 °C közé csusszan le. Napközben viszont fölkúszik 18 °C és 23 °C közé. Időkép: Reggeli órákban nyugat felől rétegfelhőzet csusszan az égboltra, de csapadékot ez még nem okoz. A délután azonban a gomolyfelhőzet is megnövekszik és belecuppan ebbe a rétegfelhőzetbe, amely nagy valószínűséggel többfelé esőt, záport, 1-2 helyen zivatart is okoz majd. A szél élénk, a Dunántúlon erős délnyugati lesz, ami zivatarban azonban viharossá fokozódhat.

Frissítés 2010. május 10. 21:16 perckor:

Valóban kialakultak esők. Kora délután délnyugaton csendes esők, míg  északkeleten záporok, zivatarok alakultak ki. Késő délután és este Budapest délkeleti-keleti részénél is kialakult egy kisebb eső, ami kelet felé terjedt tovább. Hasonló esőfelhők jöttek létre a Tisza és a Körösök találkozásánál, azaz Szolnok környékén és északkeleten. Északnyugaton az országhatár környezetében záporok, zivatarok jöttek létre.

Kedden a hőmérsékleteket tekintve hasonlóan indul a nap, de északkeleten több, másutt kevesebb felhő várható. Ezek a felhők reggel esőt, záport is okozhatnak az országnak északkeleti részén. A délután azonban elsősorban a Dunántúlon, és a középső országrészben (főleg Budapest és környéke) várható nagyobb felhőképződés, és ott fordulhatnak elő szórványosan záporok, néhol zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 °C és 26 °C közé várható. Estétől azonban a jelenlegi számítások szerint délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatarok is kialakulhatnak, amik az éjszaka második felére elcsendesednek. A szél alapvetően gyenge déli szél lesz.

Frissítés 2010 május 11 23:10:

Kora délután záporok alakultak ki elsősorban az ország középső harmadában. Késő délután az ország délnyugati részén a határhoz közel zivatarok alakultak ki, amik gyorsan feloszlottak. Egy részük azonban átterjedt a Duna-Tisza köze vonalába, majd este 8-9 óra körül érte el Budapest környékét, végül észak fele távozott. A vihar Pécelt is elérte, villámlásról 2 videófelvételt, 1 fényképet és 1 hangfelvételt (de a hangfelvételek száma még a későbbiekben változhat) sikerült készíteni.

Összefoglaló videó a Youtuberól a legnagyobb villámról:

Várhatóan további hang- és videófelvételeket fogok még ide feltölteni.

Szerdán reggel már mindenütt borult lesz az ég, és egész nap többfelé várható eső, zápor, 1-2 helyen zivatar. Mindössze 10 °C és 15 °C közé kullog vissza a hőmérséklet, amely kora délután csak 19 °C és 24 °C-ra kúszik fel. A délies szél gyenge marad.

Frissítés: 2010. május 13. 19:27

A Duna-Tisza köze és a Tiszántúl területén a nap folyamán félelmetes zivatarok egész láncolata vonult át. Orosházán ez a zivatar pusztító jégesőt okozott, amely a nap hírei közé is bekerült. Egy példa.

http://www.rtlhirek.hu/video/90207

A Vajdaságban (Zombor községe) tornádót okozott ugyanez a vihar.

http://www.rtlhirek.hu/video/90249

Kisebb zivatarok a Dunántúlon is kialakultak. A fővárosban és környékén ezen a napon nem volt zivatar.

Csütörtökön és pénteken további szorványos záporok, zivatarok lesznek, a minimumhőmérséklet 8 °C, a maximumhőmérséklet 26 °C között várható. A szél délnyugatira fordul és pénteken megerősödik.

Frissítés: 2010- május 13. 19:33

Délután 15:00 körül a fővárost is elérte az a zivatarzóna, amely délelőtt 11 óra körül még a Balaton környékén okozott heves esőket. Késő délutánra a viharok már a Tisza vonalát is átlépték.

Szombattól várhatóan az idő egyre szárazabb, de hűvösebb is lesz.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

One Response to Kevesebb, több, majd megint kevesebb zápor,zivatar!

  1. Visszajelzés: Get ready for the rise in 2011!!! « Csengeri's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: