Időjárás előrejelzés: lehűlés és változékony idő

Az előző előrejelzésben írt hétfői eső és annak keddi megszűnése gyakorlatilag a ‘forgatókönyv’ szerint lezajlott, a szárazabb napok is megérkeztek, de mit hoz a következő néhány nap?

2010. április 9, péntek: minimum 5 °C, maximum 20 °C, száraz, de késő estétől már a nyugati országrészben néhol már eshet. Nagy különbség a reggeli, és a délutáni hőmérsékletek között!

2010. április 10, szombat: gyenge hidegfront, ami csak helyenként jár csapadékkal. Budapesten, és környékén, és a középső országrészben várhatóan nem lesz, vagy csak nagyon kevés csapadék lesz. Reggel a front előtt 5-10 °C, maximum 15 °C a front után. Az északnyugati szél megélénkül.

2010. április 11, vasárnap: További elszórt eső valószínű. Budapest területére a metnet.hu esőt jelez, ami rendkívül bizonytalan, az esély rá a vagy IGEN, vagy NEM (Az idokep.hu-ról elérhető ‘Meteoview’ meteroloógiai modell előrejelzése szerint a középső országrészben lesz eső, a metnet.hu-ról előrhető WRF meteorológiai modell szerint nem.). Tekintve, hogy a szélirány északnyugati lesz aznap, ezért az esőre viszonylag kevesebb az esély, mint a borult, de száraz időre. 1 °C és 6 °C közötti hőmérsékletek lesznek. Délutánra ezek az értékek mindössze 9 °C, és 14 °C közé kullognak fel, a szél gyenge marad.

Hétfőtől a változékony, néha esős, néha száraz idő folytatódik. A maximum hőmérséklet 9 °C és 14 °C között, a minimum 1 °C és 6 °C között marad. Kedden az eső valószínűsége ismét nő, szerdától az idokep.hu előrejelzése szerint a felhők elvonulnak, szárazabb idő köszönt be, ami továbbra is ugyanilyen hűvös marad.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

One Response to Időjárás előrejelzés: lehűlés és változékony idő

  1. Visszajelzés: időjárás jelentés – válotzékony, sokszor esős napok, zivatar is lehet! « Csengeri’s Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: