Időjárás-jelentés: Esős hétfő, utána eseménytelen hét

Ma (2010 április 4) éjszaka délnyugat felől esőt okozó mediterrán ciklon érkezik. Kíséretében napközben először egy meleg-, majd közvetlenül utána egy hidegfront vonul át. Többfelé várható eső, az ország délkeleti részében zivatarok is kialakulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-10°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 °C várható. Megerősödik az északnyugati szél.

Kedden az esőt okozó felhőzet nagy része várhatóan elhagyja az országot, csak keleten lehet még további kevés eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 °C között, a legmagasabb 9 és 14 °C között várható. A szél fokozatosan legyengül és északkeletire fordul.

Szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton gyenge északkeleti széllel változóan napos-felhős eseménytelen időjárás köszönt be, ám a metnet.hu weboldal szer int szerdán, és szombaton az esőre kicsit több az esély, mint a többi napon. A szombati eső lehetőségét a http://www.idokep.hu is kiemeli, azonban ez az előrejelzés bizonytalansága miatt 1-2 napot siethet, vagy késhet. A legmagasabb hőmérséklet ezekben a napokban csak lassan emelkedik 16 °C-ról 18 °C-ra. Nagyon nagy lesz a különbség a reggeli, és a délutáni hőmérsékletek között! A csütörtöki minimumhőmérséklet 0 °C (fagypont)-ra is süllyedhet.

A http://www.idokep.hu weboldal jelenlegi előrejelzése szerint 28 napig teljesen eseménytelen, száraz időjárás várható. Ez az előrejelzés az előző évek időjárási helyzeteinek, és a jelenlegi időjárási helyzetnek összehasonlítása alapján készült.

A http://www.koponyeg.hu weboldal jelenlegi előrejelzése szerint viszont a metnet.hu weboldal által szombatra jelzett eső akár több napig is tarthat (péntek-szombat, vasárnap is eshet), illetve az az utáni héten is lehet további csapadékra számítani. Ez az előrejelzés számítógépes szimuláción alapul.

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: