Az index.hu hírportál ugyanarra a jelenségre figyelt fel 1 héttel később, mint én

Az index.hu weboldal tudomány rovata ugyanarra a jelenségre figyelt fel, amire én is pont 1 héttel ezelőtt (ma 2009. július 30-a van): a hétvégi esőzésekre

Az index.hu cikkje (2009. július 30.):

http://index.hu/tudomany/klima/2009/07/30/az_ember_is_felelos_a_hetvegi_esokert

A saját blogom (2009. július 23.):

https://csengeri.wordpress.com/2009/07/23/a-szarazsag-meg-legalabb-1-honapig-tart-2009-julius-18-heves-zivatar-the-drought-will-last-for-at-least-1-month-severe-thunderstorm-on-18-july-2009/

Az index.hu által közzétett cikk szerint a hétvégi esőzések korántsem csak Magyarországra, vagy Európára jellemzőek, hanem Japánra, Kínára, az Egyesült Államokra is !!!

További idézet az index.hu cikkjéből: “Tény, hogy hétfőtől péntekhez közeledve egyre több környezetszennyező anyagot juttatunk a levegőbe, ezek koncentrációja péntek estére éri el a maximumot. A levegőbe jutó részecskék visszaverik a napfényt, és képesek befolyásolni az esőfelhők kialakulását [5], így közvetve felelőssé tehetők a esőzésekért is. A kutatók már korábban is sejtették, hogy a jelenség helyi szinten képes valamelyest befolyásolni az időjárást, arról azonban máig nem készült átfogó felmérés, hogy a sűrűn lakott területek, nagyvárosok hogyan képesek egy nagyobb térség, például Európa vagy az Egyesült Államok keleti partvidékének időjárást megváltoztatni.”

A legszembetűnőbb hasonlóság az ő cikkük és az én blogom között:

A cikk harmadik bekezdése: “A következtetés egyszerű: csak az embernek jelentenek valamit a hétnapos ciklusok, ha tehát egy természetes folyamat is heti periódusokban ismétli önmagát, akkor annak szükségképpen köze van az emberhez.”

Saját blogom utolsó sorai:

“Az egészben a legborzasztóbb, hogy a lehűlés és a hidegfront pont egy hetes periódusban és pont hétvégén (szombatonként) érkezik. Az 1 hét, mint periódus egy mesterségesen kreált periódus. Ez megerősíti azt, hogy valószínűleg az aszályos időszakokat bizonyos emberek mesterségesen idézhetik elő. Az emberiség mentsége csupán annyi, hogy az 1 hét, mint periódus kétszerese a szökőárak és a vakárak között eltelt időszak, ami a Holdfázisokkal függ össze. Az árapály jelenségek hatása minden időjárási szituációban érvényesül , de az ilyen jellegű összefüggések egyelőre ismeretlenek.”

Azonban még mindig nem esik egy szó se arról, hogy egyes üdülőterületek felett mesterségesen oszlatja, vagy tereli az adott ország légiereje a felhőket, amire ennek a videónak a feltöltője panaszkodik:

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: