Bejött az eső, minden nap volt zivatar, a Rába kiáradt, én Olaszországban voltam

Június 22-étől kialakult a bárikus mocsárhelyzet és szinte minden nap voltak zivatarok Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Horvátországba, Olaszországban, Lengyelországban és Ukrajna DNY-i részén (egész Közép Európa és környéke). Ez az időjárási helyzet gyakorlatilag a tegnap előtti napig ált fenn, amikor is nyugatról egy hidegfront elindult és most ebben a pillanatban is vonul végig Európán. Hasraütésszerűen néhány műholdkép a www.sat24.com -ról:

június 27 este 6 óra:

 27jun09

Július 5-e este 6 óra:

5jul09

Június 24-én kiáradt a Rába: http://metnet.hu/?m=news&sub=show&id=160 

Mindeközben 31-éig Olaszországban voltam, fotóztam és videóztam is:

Róma, Pantheon:

Vezúv:

Tenger a Capri szigetekről:

Éjszakai élet a Sorrento-i félszigeten:

Éjszakai élet Jesolo-ban:

Képek közül a legjobbak:

Róma

Róma

 

Vezúv

Vezúv

Hazaérkezés után is volt néha zivatar Pécel felé is de egy se volt túl nagy:

Vannak villámképeim is a videókból kiszerkesztve, de egyik sem említésre méltó. (photobucket-en utána lehet nézni, akit érdekel). Talán a legérdekesebb kamerára rögzített villám a legutóbbi videóban ( http://www.youtube.com/watch?v=ov-xP8lOeHs ) van a 47. másodpercben. Két hatalmas pozitív villám csap ki a zivatarfelhő tetejével összeolvadt középmagas felhőkből, a másik villám a fák mögött villan fel.

Jelenleg a hét közepére lehűlést, szelet, és a zivatarok eltűnését jelzik. A hétvégéhez közeledve és szombaton ismét előjöhetnek, de azok már gyengébbek lesznek, mint az eddigiek (kisebb eséllyel fordulnak elő olyan heves zivatarok, mint amik az elmúlt napokban voltak) vagy már csak eső fog esni dörgés nélkül. Vasárnaptól azok is eltűnnek és a jövő hétre visszatér a száraz forróság…ki tudja, hogy meddig, de legalább 1-2 hétig! ( http://www.koponyeg.hu/)

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: