Folytatódik az aszály!

A friss GFS (Global Forecast System) időjárási előrejelző modell anticiklont jósol anticiklon után péntektől kezdve, és ennek az időszaknak nem látja a végét az elkövetkező héten.

Manapság a klímaváltozás hatásaként vannak a “normális”, és az aszályos időszakok. Az előző aszályos időszak május közepéig tartott, a mezőgazdasági termény életét megmentő (már ahol megmentette) magassági hidegcseppig. A hidegcsepp utáni légköri változékonyság (utólag képződött légörvények felhőzetei, csapadékai még a tegnapi napig bírták). A hétköznapokon itt-ott még előfordulhat csapadék. A jövő héttől kezdve a jelenlegi számítások szerint délnyugati-déli széllel meleg, száraz levegő érkezik.

A bekövetkező időjárási helyzet kísértetiesen hasonlít a 2007 júliusára, amikor évszázados melegrekordok dőltek meg! Nevezetesen 2007. júliusának első hetére hasonlít ez a hét, ami után 1-2 héttel, 2007. július 20-án 41,9 C-os hőség volt! (ez a hőmérsékleti rekord Kiskunhalason dőlt meg, eredeti cikk: http://idojaras.blogspot.com/2007_08_01_archive.html )

Pénteken még várható egy gyenge hidegfront (nagyon valószínű, hogy száraz hidegfront lesz erős ÉNY-i széllel), ami esetleg itt-ott, főleg nyugaton okozhat csapadékot. A héten főleg szerdán, csütörtökön, illetve szombaton a várható csapadék esélye már nagyon kicsi. Utána azonban a – az előbb említett időjárási modell jelenlegi számításai szerint – levegő felmelegszik, ciklon nem jön errefelé, és jövő héttől eseménytelen, forró, száraz időjárás köszönt be!

Előrejelzés Magyarországra

Előrejelzés Magyarországra

Akinek van hordókban tárolt esővize, !!! zárja be a hordókat !!! hogy a víz ne tudjon elpárologni!

Reklámok

Névjegy csengeri
I love thunderstorms, lightning photography, interested in physics, paranormal things (ghosts), I like simulating explosions, clouds and smokes on computer. I like watching and making videos and upload them to Youtube. -------------------------- Szeretem a viharokat, villámokat fotózni, érdekel a fizika, parajelenségek (szellemek), szeretek robbanásokat, felhőket és füstöt utánozni a számítógépen. Szeretek videókat nézni és készíteni, feltölteni azokat a Youtube-ra.

2 Responses to Folytatódik az aszály!

  1. Visszajelzés: Nem jött be a száraz idő, de vajon be fog-e jönni a jövő heti esős idő? « Csengeri’s Blog

  2. Visszajelzés: Csapadékos, zivatarokkal tarkított idő lehet az egész évben Magyarországon « Csengeri’s Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: